Over het boek

We leven in een wereld van overvloed. Stormen aan (zintuiglijke) prikkels komen ons tegemoet; ontelbare mogelijkheden en keuzes, drukte op het werk en in de stad. We willen feesten, reizen, slurpen, proeven! Gedachten vullen voortdurend ons hoofd. Met onze neus op de smartphone snellen we door het verkeer.

We verzorgen onszelf lichamelijk, maar leerden onvoldoende om mentaal voor onszelf te zorgen. We denderen door en nemen te weinig tijd voor herstel. Steeds vaker raken we overprikkeld, vaker nog onbewust dan bewust. We worden moe, gestrest, prikkelbaar. En soms zelfs burn-out of depressief.

Je (brein) snakt naar een moment waarin je even niets hoeft te doen. Rust. Om opgeladen weer verder te gaan.
Vanaf nu laad je niet alleen je smartphone op. Maar ook jezelf.

Receptenboek

Het Ontprikkeldieet is een receptenboek. Geen recepten om te bereiden en op te eten, maar recepten om te ontprikkelen: even niets, rust voor je brein. De storm aan prikkels gaat voor even liggen.

Het boek beschrijft het recept voor een goede nachtrust, voor vaker wat stilte en een digitale detox. Het leert je mediteren, het laat je een potje lanterfanten, het helpt je piekeren uit je leven te verbannen, en nog veel meer.

Het ontprikkeldieet schotelt je de recepten voor, inclusief psychologische en neurologische achtergronden en praktische tips. Een ándere manier van diëten,  tevens een gezonde. Een dieet om uitgerust en ontspannen te blijven in een bomvolle wereld.%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close