Recensies

De Eindhovense Josine van Boxmeer (1987) weet door haar werk als logopediste alles over hoe wij prikkels verwerken. ‘
Penny Engelvaart, recensent bij bol.com/Biblion recenseerde Het Ontprikkeldieet (2019):
Aan de hand van recepten – zo noemt de schrijfster zelf haar eigen tips – krijg je handvatten bij jouw overprikkeling. Als je even moet ontspannen en ontsnappen aan de veel te drukke wereld. Hoe doe je dat eigenlijk? Humor en de tips uit de eigen ervaring van Josine van Boxmeer bieden hulp. ‘Het ontprikkeldieet’ is verdeeld in drie delen: prikkelverwerking, recepten en rustoorden. Je vindt theorie, concrete dingen die jijzelf kunt doen om uit te rusten en ideeën voor waar je naartoe kunt om te ontspannen, bijvoorbeeld een huisje in het bos. Ook websites waar je deze rustplaatsen kunt boeken worden je voorgeschoteld. De Eindhovense Josine van Boxmeer (1987) weet door haar werk als logopediste alles over hoe wij prikkels verwerken. Ze schreef eerder al ‘De tropenjaren van de lintworm’ (2017)*. Daarin vertelt ze over haar burn-out en haar eigen overprikkeling.

‘De recepten worden helder en met humor beschreven.’
Review op Bol.com:

  • Toegankelijk
  • Praktisch
  • Inspirerend
  • Grappig
  • Luchtig
    ‘Wat een fijn leesbaar, praktisch boek over prikkelverwerking en ontprikkelen. Met dit boek kom je echt tot rust. Het bevat, naast theorie, volop recepten voor een rustigere levensstijl en meer ruimte in je hoofd. De recepten worden helder en met humor beschreven. De auteur geeft je daarnaast een kijkje in haar leven en vertelt je hoe zij rust vond in deze hectische tijd. Leg je smartphone opzij en lees Het ontprikkeldieet.’


‘Eindelijk plekken die je rust bieden én waar je voor een betaalbare prijs kan verblijven. De getipte rustoorden zijn goed bedacht’
Carrière- en stresscoach Gladys Brunings recenseerde Het Ontprikkeldieet op haar blog Mindful living. Klik op direct onderstaande link om de uitgebreide review te lezen:Eerder verschenen

Van De tropenjaren van de lintworm (2017) verschenen verschillende recensies op Bol.com en Hebban.nl:

Indrukwekkend persoonlijk verhaal met diepgang
Ontroerend
Meeslepend
Analytisch

In ‘De tropenjaren van de lintworm’ vertelt schrijfster Josine van Boxmeer openhartig over de burn-out die haar enkele jaren geleden overmeesterde. Ze schrijft scherp, puur en met geestige zelfspot waardoor je onmiddellijk in het verhaal wordt meegenomen. Het boek biedt een helder inzicht in de aard van een burn-out en de omgevingsfactoren die hierop van invloed zijn. Naast de frustrerende zoektocht naar een passende behandelaar, deelt de schrijfster de instrumenten die zij ontwikkelde om met een burn-out om te gaan. Het gedachtegoed van Josine van Boxmeer is prikkelend en boeiend. Ik raad dit boek aan iedereen aan.

Een feest voor herkenning voor iedereen die kampt(e) met een burn-out
Grappig
Meeslepend verhaal

Op humoristische en open wijze vertelt Josine over het ontstaan van haar burn-out en de daarop volgende paniekstoornis en depressie.
Met een groot zelfinzicht formuleert ze o.a. de factoren die haar een gemakkelijk doelwit voor een burn-out maakten: verstoorde balans tussen inspanning en ontspanning, hoog sensitiviteit, onderhouden van een (te) groot sociaal netwerk, teveel willen pleasen, werken in een prestatiegerichte cultuur.
Ze schrijft persoonlijk, zonder schaamte, mooi beeldend (ze maakt veelvuldig gebruik van prachtige metaforen), vol met humor en met smakelijke zelfspot.
Zonder taboe schrijft ze over haar gevoelens betreffende haar extreme vermoeidheid, haar angsten en haar depressie: een feest van herkenning voor iedereen die kampt(e) met dergelijke klachten!!! Verder heeft Josine een duidelijke eigen visie over het onbegrip en de onkunde in de (geestelijke) gezondheidszorg en over de individualistische maatschappij waarin we leven.
Een echte aanrader!!!

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close